fbpx

Tiilkaton puhdistus

Tiilikaton puhdistukset tehokkaasti ja turvallisesti!

Näin toimimme

Tiilikaton puhdistamisen työvaiheet

1

Tiilikaton puhdistus mekaanisesti

Käydään tiilien päät ja raot harjoilla ja lastoilla läpi, näin saadaan suurin osa sammaleista irti tiilikatosta. Tämän jälkeen puhalletaan irronnut sammal ja muu roska alas katolta.

2

Sadevesikourujen tyhjennys

Tiilikaton puhdistuksen yhteydessä puhdistamme myös sadevesikourut sammaleesta, roskista ja lehdistä.

3

Kemiallinen käsittely

Tiilikatolle levitetään matalapaineruiskulla kasvustonesto-/sammaleenpoisto aine, joka tappaa lopun sammaleen sekä muun mikrobikasvuston tiileltä ja antaa suojaa uutta kasvustoa vastaan. Kuollut kasvusto tulee itsestään alas sääolojen vaikutuksesta. Käyttämämme sammaleenpoistoaine on biohajoavaa eli se haihtuu itsestään pois.

4

Loppusiivous

Emme jätä pihaasi koskaan törkyiseen kuntoon, vaan siistimme suurimmat sammalkertymät pihoilta ja tarvittaessa voimme viedä sammaleet mukanamme pois.

Sammalsoturit-henkilökuvasami-2

Tiilikatto ja rännit puhtaaksi?

Suoraan asiakkaidemme suusta

Meille tehtiin sammaleenpoisto ja olen tyytyväinen.
Tiilikaton puhdistus
Sammalsoturit hoiti homman niin kuin pitää. Sammaleet lähti ja jäljet siivottiin mennessä
Tiilikaton puhdistus
Voin suositella! Mukavia ammattilaisia!!!
Tiilikaton puhdistus
Ok.
Tiilikaton puhdistus
Täydet pisteet työstä ja asiakaspalvelusta!
Tiilikaton puhdistus
Hyvää työtä. Siististi tehty.
Tiilikaton puhdistus
Tiilikatto ennen sammaleenpoistoa ja sen jälkeen. Likainen ja puhdas katto.

Miksi tiilikatto kannattaa puhdistaa?

Pieni määrä sammalta ei itsessään vielä aiheuta vaaraa tiilikatolle, mutta sammal on nopea levittäytymään ja levitessään se haurastuttaa tiilen pintaa. Haurastuminen ja pinnan rapistuminen antaa lisää kasvualustaa sammaleelle ja muulle mikrobikasvustolle. Sammal kerää kosteutta katolle ja hidastaa katon kuivumista. Tämä taas puolestaan aiheuttaa pakkasrappeumaa eli jäätyessään vesi laajenee ja aiheuttaa mikrovaurioita tiileen, mikä puolestaan heikentää tiilen rakennetta ja näin lyhentää katon käyttöikää merkittävästi.

Mitä tiilikaton puhdistus maksaa?

Tiilikaton puhdistus maksaa meillä keskimäärin n.6-8e/m2. Kohteen hintaan vaikuttaa katon jyrkkyys, pinta-ala, sekä sammaleen määrä katolla. Meillä on käytössä aina oikeanlaiset suoja- ja turvavälineet ja käytämme ainoastaan ammattikäyttöön tarkoitettuja aineita. Näin takaamme, että puhdistus hoituu ammattimaisesti ja turvallisesti, vältämme vahingot ja saamme siistin lopputuloksen katollesi.

Tiilikaton puhdistus on edullinen huoltotoimenpide, jolla katon käyttöikää voi pidentää huomattavasti. Pinnoitukseen verrattuna sammaleenpoisto on yleensä 2,5 kertaa halvempi ratkaisu ja monesti hyvinkin riittävä toimenpide.

Sammalsoturit Oy:n auto parkkeerattuna tiilikaton puhdistus kohteen pihaan. Logo auton kyljessä.
DSC00371

Milloin tiilikaton puhdistus on oikea ratkaisu?

Tiilikaton puhdistus on huoltotoimenpide, jossa poistetaan sammal ja lika tiilikatolta ilman vettä. Tiilet käydään käsin läpi, eli irroitetaan sammalkertymät harjoilla ja lastoilla. Mekaanisen irroittamisen ja katon puhaltamisen jälkeen tiilikatolle levitetään sammaleenpoisto/ -estoaine joka tappaa lopun kasvuston. Kuollut kasvusto tulee vuoden aikana sateiden mukana alas.

Jos tiilessä on vielä pintaa eikä tiili ole päässyt hapertumaan, tiilikaton puhdistus on silloin paras ratkaisu. Katto ei tarvitse vielä pinnoitusta vaan huollon ja suojaa hapertumista ja kulumista vastaan.

Yleensä 5-25 vuotta vanhat katot, joilla on sammalta, kannattaa puhdistaa, eikä pinnoittaa. Poikkeuksena katot, joilla tiilet ovat selkeästi kuluneet.

Sammalsoturit-henkilökuvasami-2

Mietitkö vielä tekijää tai tarvetta?

Sammaleet kannattaa aina poistaa tiilikatolta, koska ne voivat aiheuttaa isompaa vahinkoa tiilien halkeamisista vesivahinkoihin.

Sammaleenpoisto on edullinen ja tehokas tapa hoitaa ongelma ilman kallista pinnoitusta.